sâmbătă, 27 februarie 2010

Maria Riesch devine dubla campioana olimpica

La ultimul concurs pentru schiul alpin feminin, Maria Riesch a mai castigat inca un titlu olimpic, devenind singura dubla campioana a schiului alpin de la Vancouver.

Riesch a avut cel mai bun timp in prima mansa si 14 sutimi au lipsit ca podiumul sa o cuprinda si pe sora ei, Susanne, care a terminat pe 4.

Ea a fost urmata de Sarka Zahrobska la 40 de sutimi si de medaliata cu bronz de la Torino, Mariles Schild, la 65 de sutimi.

Campioana olimpica din urma cu 4 ani, Anja Paerson, a fost a 20-a la o distanta de peste doua secunde fata de Riesch si practic fara sanse la medalii. Mansa secunda a fost si mai dura cu suedeza, care nu a terminat cursa.

Aceeasi situatie a afectat-o si pe Susanne Riesch, care a avut nevoie de consolarea surorii mai mari, pentru a depasi momentul.

Mult timp, lidera a fost Elisabeth Goergl, care avea sa aiba la final al doilea timp al mansei secunde, multumita caruia a terminat pe locul 7, urcand 15 pozitii fata de prima mansa.

Cel mai bun timp in mansa l-a avut o alta reprezentata a Austriei, Mariles Schild. In ciuda vizibilitatii reduse si a ninsorii care au marcat competitia, prin evolutia sa, Schild si-a depus candidatura la aur.

Zahrobska nu a putut sa o depaseasca, in ciuda avansului din prima parte si doar Maria Riesch mai era in masura sa o intreaca pe austriaca.

Cu avansul celor 65 de sutimi, Riesch a dat dovada de precautie si desi a facut mici greseli, a avut in final aproape o jumatate de secunda avans.

A fost pentru a treia ora in istoria Jocurilor Olimpice cand o schioare de origine germana se impune la slalom, Rosi Mittermaier castigand in 1976, iar Hilde Gerg in 1998.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu