vineri, 19 februarie 2010

Visul real al aurului olimpic

Cred ca inca visez... si ce stare de spirit a creat Andrea Fischbacher in randurile austriecilor, cand cronometrele canadiene au aratat ca timpul stabilit de ea este cel mai rapid.

Tocmai o depasise pe Lindsey Vonn, o specialista a disciplinei de super G si principala favorita la aur.

"Nu pot sa cred. Cred ca inca visez.. La start, am privit partia si mi-am zis ca trebuie sa ajung cat mai repde la sosire, sa cobor, sa cobor, sa cobor...", a spus Andrea Fischbacher.

Schioarea din Austria chiar a facut acest lucru, avand un timp mai bun cu peste jumatate de secunda de Vonn.

"Nu am accelerat cum trebuia. Puteam sa abordez mai bine cursa, dar pana la urma am luat totusi inca o medalie olimpica", a afirmat Vonn.

Lidera Cupei Mondiale a primit bronzul, intrucat o alta sportiva si-a regasit spiritul triumfului pe pantele partiei de la Whistler.

Tina Maze, o preferata a slalomului urias, dar si cu 5 podium-uri in intrecerile de super G, a facut o cursa lipsita de erori si a ocupat locul 2.

"Pentru tara mea este extrem de important acest rezultat. Sunt mandra de ce am facut si vreau ca performanta mea sa fie o dedicatie si pentru schioarele care nu au putut sa participe aici din cauza accidentarilor", au fost primele cuvinte spuse de Maze.

Fischbacher a devenit a treia campioana olimpica a Austriei la super G, dupa Sigrid Wolf in 1988 si Michaela Dorfmeister in 2006.

Cursa a fost completata de 38 de sportive, avand
nu mai putin de 15 abandonuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu