joi, 18 februarie 2010

De la debut pana la final. Tora Berger a fost stapana probei individuale

Tora Berger a devenit prima campioana olimpica a Norvegiei la biathlon. Dupa cursa impresionanta de la pursuit, cand nu a ratat nimic si a sosit a 5-a, desi plecase de pe locul 33, Berger a mers si la individual fara greseala pana la ultima trecere prin poligon.

Fiind luata ca reper la fiecare punct intermediar, biathlonista de 28 de ani nu a resimtit ratarea unei tinte la a patra tragere, minutul de penalizare fiind util doar pentru foamea cronometrului oficial.

Ea a trecut linia de sosire a celor 15 kilometri cu 40:52.8, fiind la final singura sportiva care a coborat sub 41 de minute.

Bataliile au fost deschise pentru medalia de argint si bronz, poligonul fiind locul care a decis in buna parte soarta acestora.

Astfel, aproape necunoscuta Elena Khrustaleva din Kazakhstan, care pana la intrecerile olimpice nu avea nicio aparitie pe podium, a fost spaima tintelor. Fara sa rateze, Khrustaleva a terminat pe locul 2 si a obtinut argintul. Avansul ei a fost de 8 secunde, Darya Domracheva din Belarus fiind cea care a primit bronzul.

Intrecerea preferata a Evei Tofalvi, i-a adus romancei o clasare pe locul 11, in ciuda faptului ca a avut doar un minut penalizare. Locul 10 i-a fost luat chiar de campioana olimpica de la pursuit, Magdalena Neuner, care a avut un handicap de 3 minute, ameliorat insa de forta incredibila de deplasare pe schiuri.

Celelalte romance din concurs au avut clasari sub locul 40. Mihaela Purdea a fost a 41-a, Reka Ferencz a 74-a si Dana Plotogea a 81-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu