duminică, 28 februarie 2010

Dupa Alberto Tomba, Italia are un nou campion olimpic la slalom: Giuliano Razzoli

Mari favoriti la medalii, austriecii au incheiat participarea de la Vancouver fara nicio medalie, dupa ce in urma cu 4 ani castigasera 8, avand cel putin un reprezentat pe podium in fiecare cursa.

Ultima sansa pentru acestia era intrecerea de slalom, 2006 oferind un podium complet austriac cu Benjamin Raich cucerind aurul.

El a fost si acum cel mai sus clasat in prima mansa, terminand pe 3, dar mansa secunda, in loc sa-i asigure cel putin bronzul, l-a scos in afara podiumului.

Surprizator, doi schiori lipsiti de senzatia prezentelor pe podium, Giuliano Razzoli si Mitja Valencic, au ocupat primele doua pozitii, italianul avand un ecart de 43 de sutimi fata de sloven si de 54 fata de Raich.

Mansa secunda l-a adus in prim plan pe suedezul Andre Myhrer, care a plecat de pe locul 10. El a rezistat la sefia interimara pana la coborarea lui Ivica Kostelic.

Croatul, dublu vicecampion olimpic spera sa obtina in cele din urma si aurul. Raich a trecut si nu l-a deranjat, in timp ce slovenul Velincic a avut al 19-lea timp al primei manse si a ratat medaliile.

Razzoli mai era singurul care putea sa-l bata pe croat si cu toate ca a reusit un timp inferior, ecartul din prima mansa a fost suficient pentru castigarea cursei.

El a devenit astfel al cincilea campion olimpic al Italiei la schi alpin si primul de la Alberto Tomba, al carui ultim titlu data din 1992.

Kostelic a obtinut al treilea argint olimpic, iar Myhrer a ajuns al 4-lea suedez care castiga o medalie olimpica la schi alpin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu