vineri, 26 februarie 2010

Demong, primul american care obtine aurul olimpic la combinata nordica

Americanii facut jocurile la ultima intrecere de combinata nordica de la Olimpiada, cu toate ca mansa de sarituri a fost castigata de austriacul Bernhard Gruber.

Johnny Spillane a plecat al doilea la 34 de secunde, in timp ce finlandezul Janne Ryynaenen a fost al treilea care a pornit in cei 10 kilomtrei de fond.

Mansa de sarituri a anulat sansele de medalii ale multor favoriti, mult timp luandu-se in vedere si cazul amanarii ei.

Pe o vreme nefavorabila, Magnus Moan, Felix Gottwald, Eric Frenzel, Jason Lamy Chappuis, Tino Edelmann sau Norihito Kobayashi si-au vazut sperantele distruse, niciunul dintre acestia neajungand nici macar la punctul de constructie al trambulinei situat la 120 de metri.

Intarzierile au fost in consecinta considerabile, de la 2:21 pentru Magnus Moan, clasat al 28-lea, pana la 3:31 pentru germanul Eric Frenzel.

Hannu Manninen a scapat oarecum de o diferenta de asemenea proportii, dar a plecat si el cu un handicap de 1:17.

A fost un context extrem de favorabil pentru americani, care l-au avut plasat in top 10 si pe Bill Demong. Acesta, clasat la 46 de secunde de Gruber, a recuperat imediat diferenta ce-l separa de compatriotul Spillane si curand Gruber a fost prins.

Diferenta dintre cei 3 si urmaritori nu s-a diminuat, ea variind in principiu in jurul a 30-40 de secunde.

Demong a fost cel mai puternic si a obtinut aurul, in timp ce Spillane a luat argintul. Gruber a venit pe 3 la aproximativ 11 secunde, in timp ce Hannu Manninen a ocupat locul 4, cu un ecart de 33 de secunde.

Aurul cucerit inseamna primul titlu de campion olimpic obtinut la combinata nordica de un sportiv american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu