joi, 18 februarie 2010

Vonn nu rezista la slalom si Maria Riesch obtine aurul la combinata

Mixtura dintre coborare si slalom nu a fost pe placul lui Lindsey Vonn decat la prima abordare a partiei de la Whistler.

In urma coborarii cu un ecart de 33 de sutimi fata de principala rivala din Cupa Mondiala, Maria Riesch, lucrurile pareau rezonabile pentru schioarea din Statele Unite.

Slalomul nu este insa ceva placut pentru Vonn si acest aspect a jucat un rol decisiv si in cursa de combinata. Medaliata cu aur e la coborare nu a terminat intrecerea, numarandu-se printre cele 3 sportive care au abandonat.

Calea spre aur i-a fost deschisa Mariei Riesch, care a beneficiat in mare parte de ecartul din prima mansa. Astfel, ea a avut un avans de aproape o secunda la final si a devenit a treia campioana olimpica a Germaniei la combinata, dupa Christl Cranz in 1936 si Katja Seizinger in 1998.

Pentru 9 sutimi, Julia Mancuso a ramas pe locul secund, obtinand argintul, in timp ce Anja Paerson, a luat la fel ca si in urma cu 4 ani, bronzul.

Cel mai bun timp la slalom l-a inregistrat Sarka Zahrobska, 43.69, ea terminad a 7-a, dupa ce fusese a 22-a la coborare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu