miercuri, 17 februarie 2010

50 de ani au asteptat suedezii un nou titlu olimpic la biathlon

Fara o prezenta in primii 10 la intrecerile individuale la precedentele doua editii ale Jocurilor Olimpice, masivul suedez Bjorn Ferry, a terminat pe primul loc cursa de pursuit, intinsa pe 12,5 kilometri.

Ferry a respectat doar regulile cand s-a oprit in poligon, avand primele 3 trageri fara greseala. La ultimul exercitiu de precizie, suedezul a ratat un foc si si-a afectat timpul general.

Contextul i-a suras insa, dupa ce titratul Ole Einar Bjoerndalen, care avea de asemenea o tragere perfecta, a ratat doua focuri si a terminat in final pe 7.

Alti urmaritori nu s-au descurcat nici ei mai bine sub presiunea ultimei trageri si Ferry a avut la final un avantaj de aproximativ 20 de secunde de locul secund.

Acesta a fost ocupat de austriacul Cristoph Sumann, care s-a deplasat mai repede pe schiuri decat surprinzatorul castigator al intrecerii individuale, Vincent Jay, sosit acum al 3-lea.

Ascensiunea zilei a realizat-o germanul Michael Greis, care a plecat de pe pozitia 21 si a terminat pe 5, ratand medaliile dupa o greseala la ultima tragere.

Medalia de aur obtinuta de Ferry a fost a doua in istoria olimpica a biathlonului masculin suedez, dupa cea castigata de Klas Lestander in 1960, la chiar primul concurs olimpic de biathlon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu