duminică, 14 februarie 2010

Surpriza de proportii inca de la primul concurs. Kuzmina castiga aurul!!!

Primul concurs olimpic de biathlon a furnizat si surpriza sezonului in intrecerile feminine.

Fara nicio victorie in cariera si doar cu un loc 2 in dreptul celei mai bune performante, Anastasiya Kuzmina a cucerit aurul olimpic in sprintul de 7,5 kilometri.

Kuzmina a ratat o tinta, dar in ciuda acestui aspect a reusit sa o depaseasca pe Magdalena Neuner. Germanca, tripla campioana mondiala si castigatoare a Cupei Mondiale, a ratat tot o tinta si stiut fiind faptul ca la deplasarea pe schiuri este aproape imbatabila, ideea generala era ca aurul va fi obtinut de Germania.

La final surpriza insa!!! 1,5 secunde avans pentru Kuzmina. Mirarea nu s-a risipit bine, intrucat Marie Dorin, care nu a ratat nimic, a venit pe locul 3, obtinand abia pentru a doua oara un podium in cariera.

Aflata la a patra Olimpiada, Eva Tofalvi a sosit a 14-a, aceasta fiind cea mai buna clasare in intrecerile olimpice de sprint pentru biathlonista nascuta in Miercurea Ciuc.

Mihaela Purdea a terminat pe 39, Dana Plotogea pe 49, Alexandra Stoian, care a ratat 4 tinte a fost a 85-a dintr-un total de 88 de sportive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu