sâmbătă, 13 martie 2010

Felix Neureuther a castigat ultima cursa a sezonului

Niciodata sa nu-ti alungi pasiunile... A fost rationamentul de la care a pornit Felix Neureuther in ultima cursa a editiei 2009/2010 a Cupei Mondiale, slalomul de la Garmisch Partenkirchen.

In localitatea sa natala, schiorul care se gandise la retragere din cauza rezultatelor nesatisfacatoare, a confirmat regula proverbiala ca nemtii nu renunta decat dupa oprirea cronometrului si a reusit sa castige.

Fiind al 4-lea in prima mansa, Neureuther a avut de traversat momente pline de tensiune la evolutiile primilor 3. Pe rand Andre Myhre, Julien Cousineau si Mangred Pranger nu si-au confirmat clasarile si germanul a obtinut a doua victorie a carierei.

Lupta pentru victorie a fost dublata de un duel pentru Globul de cristal intre Reinfried Herbst si Julien Lizeroux. Austriacul a avut un rezultat slab, locul 9, dar a reusit sa obtina distinctia pentru un avans de 22 de puncte, in contextul in care francezul a venit pe 4.

Niciunul dintre primii 3 din ierarhia generala nu a terminat cursa, elvetienii Janka si Cuche neluand startul, in timp ce Benjamin Raich a abandonat in mansa secunda.

Rezultate:

1. Felix Neureuther (GER) 1:43.63
2. Manfred Pranger (AUT) 1:43.92
3. Andre Myhrer (SUE) 1:43.98

Clasament:

1. Carlo Janka (ELV) 1197 puncte
2. Benjamin Raich (AUT) 1091 puncte
3. Didier Cuche (ELV) 952 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu