vineri, 5 martie 2010

Revansa invinsilor de la Vancouver

Marii invinsi de la Jocurile Olimpice, Magnus Moan si Hannu Manninen, au oferit o reprezentatie de zile mari la Lahti.

Cei doi, alaturi de alti pretendenti la medalii, precum Tino Eelmann si Felix Gottwald, au fost dezamagiti de modul in care s-a desfasurat mansa de sarituri de la Whistler, cand au fost nevoiti sa evolueze pe o vreme neprielnica. Astfel, din cauza ninsorii si a vantului, lungimea sariturilor a fost insuficienta pentru a mai spera la un podium.

Pe trambulina finlandeza, Wilhelm Denifl a castiga mansa de sarituri, locul secund fiind acontat de un alt austriac, Mario Stecher.

Asta nu a fost insa suficient pentru asigurarea unui podium, intrucat viteza de deplasare pe schiuri imprimata de Manninen si Moan, a conturat batalia finala.

A fost un duel intre cei doi, castig avand Moan (foto Reuters) pentru doua secunde.

"Sunt fericit de victorie, mai ales ca dupa Olimpiada am avut ceva probleme medicale. E un fel de revansa pentru mine, dupa ce Hannu m-a invins in 2007 la Campionatul Mondial de la Sapporo", a spus Moan.

A fost a 17-a victorie a carierei pentru norvegian, dar acesta nu mai are nicio sansa la victoria generala in Cupa Mondiala, locul 1 fiind matematic acontant de Jason Lamy Chappuis.

Acesta a terminat pe locul 10, dar avansul de peste 200 de puncte fata de locul secund ii este suficient, in contextul in care doar doua curse mai sunt programate in calendar.

Rezultate:

1. Magnus Moan (NOR) 25:20.3
2. Hannu Manninen (FIN) 25:22.6
3. Tino Edelmann (GER) 25:27.5

Clasament:

1. Jason Lamy Chappuis (FRA) 995 puncte
2. Felix Gottwald (AUT) 719 puncte
3. Eric Frenzel (GER) 675 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu