sâmbătă, 13 martie 2010

Pentru 3 puncte, Riesch are parte de cristal

Si ultima cursa la feminin a fost sub stindardul suspansului, pentru Globul de cristal al slalomului duelandu-se Maria Riesch, din postura de lider si Kathrin Zettel, jucand rolul challenger-ului.

Pe partia de la Garmisch Partenkirchen, Lindsey Voon, desi sigura de marele trofeu a abandonat in prima mansa, care avea sa fie dominata de Mariles Schild.

Austriaca a fost singura care a coborat sub 57 de secunde si i-a lamurit repede pe nemti ca nu vor avea parte de victoria unei localnice.

Involuntar, rolul jucat de Schild avea sa decida si soarta Globului de cristal. Kathrin Zettel a avut cel mai bun timp in mansa secunda, dar nu a putut sa-si intreaga colega de echipa, in timp ce Maria Riesch a fost pe locul 3. Diferenta de 23 de puncte nu a putut fi recuperata de Zettel si pentru a doua oara consecutiv, ierarhia slalomului a fost castigata de Riesch.

"Este ceva foarte important pentru mine sa obtin Globul de cristal. A fost un sezon lung in care mi-am imbunatatit evolutiile la mai multe probe. Marele meu tel este sa castig intr-o zi Cupa Mondiala", a afirmat la final Riesch.

Ea a devenit prima schioare din Germania care castiga de doua ori trofeul la slalom si a 8-a sportiva din istoria Cupei Mondiale.

Rezultate:

1. Mariles Schiuld (AUT) 1:49.57
2. Kathrin Zettel (AUT) 1:50.77
3. Maria Riesch (GER) 1:51.47

Clasament final:

1. Lindsey Vonn (SUA) 1671 puncte
2. Maria Riesch (GER) 1516 puncte
3. Anja Paerson (SUE) 1047 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu