duminică, 14 martie 2010

Cursa de gala pentru Jason Lamy Chappuis la Oslo

Jason Lamy Chappuis, deja castigator al Globului de cristal, a terminat sezonul cu o veritabila demonstratie de forta, dupa ce a rezistat de unul singur pe cei 10 kilometri, asalturilor duse de adevarati gonaci precum Magnus Moan, Felix Gottwald sau Mario Stecher.

Chappuis a ajuns la 136 de metri la sarituri, dar nu a fost primul, fiind devansat de finlandezul Janne Ryynaenen. Totusi el a avut un avans linistitor fata de specialistii la fond si si-a construit astfel baza unei noi victorii.

"Antrenorii m-au instiintat mereu de ecartul meu si mi-am stabilit ca trebuie sa merg intr-un ritm sustinut. Sunt foarte incantat ca am reusit sa rezist unor fondisti redutabili", a spus Chappuis.

El a terminat un sezon de exceotie, avand un total de 5 victorii si 11 podium-uri in Cupa Mondiala, plus medalia de aur de la Vancouver.

Felix Gottwald a fost al doilea si in ciuda faptului ca a sosit pe locul secund si la general, nu si-a anuntat intentiile pentru sezonul viitor.

Ierarhia generala s-a respectat si la ultima cursa, unde Magnus Moan a terminat pe locul 3.

Campionul olimpic din 2006, Georg Hettich, a fost al 40-lea. Intrecerea a reprezentat ultima cursa pentru germanul de 31 de ani, care si-a anuntat retragerea. In Cupa Mondiala el a avut 182 de starturi si 11 podiumuri, fara insa sa castige o cursa.

Rezultate:

1. Jason Lamy Chappuis (FRA) 25:58.3
2. Felix Gottwald (AUT) 26:12.8
3. Magnus Moan (NOR) 26:29.1

Clasament:

1. Jason Lamy Chappuis (FRA) 1155 puncte
2. Felix Gottwald (AUT) 879 puncte
3. Magnus Moan (NOR) 747 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu