sâmbătă, 6 martie 2010

Pentru a treia ora consecutiv, Lindsey Vonn obtine Globul de Cristal la coborare

Vremea neprilenica de la Crans Montana a fost pana la urma favorabila pentru Lindsey Vonn. Schioarea din Statele Unite a intrat pe 5 marite in posesia Globului de Cristal la super-combinta, dupa ce cursa nu s-a putut desfasura.

Pe 6 martie, in ciuda unei vizibilitati reduse, Vonn a avut la final un ecart de o sutime fata de Johanna Schnarf din Italia si a castigat intrecerea de coborare. Pentru a-si asigura Globul de Cristal si in aceasta disciplina, Vonn (foto Reuters) avea nevoie sa termine inaintea Mariei Riesch, lucru care s-a si intamplat.

Germanca era a doua, dar si-a vazut ingreunata si misiunea de a castiga in premiera Cupa Mondiala, dupa ce mai multe outsidere au beneficiat de o vizibilitate imbunatatia si au trimis-o astfel pe locul 6.

Noua diferenta dintre cele doua este acum de 197 de puncte, pe care Maria Riesch trebuie sa o recupereze cu precadere la ultimele intreceri de la Garmisch-Partenkirchen.

Marianne Abderhalden din Elvetia a sosit pe 3, aceasta obtinand astfel primul podium din cariera.

Vonn a devenit prima schioare din America care castiga Globul de Cristal la combinata, in timp ce la coborare a ajuns la al treilea trofeu consecutiv, ultima care a reusit aceasta performanta fiind Katja Seizinger, la inceputul anilor '90.

Rezultate:

1. Lindsey Vonn (SUA) 1:35.26
2. Johann Schnarf (ITA) 1:35.27
3. Marianne Abderhalden (ELV) 1:35.64

Clasament:

1. Lindsey Vonn (SUA) 1411 puncte
2. Maria Riesch (GER) 1214 puncte
3. Anja Paerson (SUE) 886 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu