vineri, 12 martie 2010

Zapada ii aduce iar tribut Globul de cristal. Lindsey Vonn, pentru a treia oara regina

Lindsey Vonn parca s-ar fi vorbit cu Carlo Janka, pentru a clarifica situatia si in ierarhia generala feminina.

Cu probleme la picior dupa cazatura de la slalomul urias, Vonn nici nu tebuia sa ia startul la super G, disciplina in care obtinuse deja Globul de cristal. Totusi, estimarile medicale au fost anulate de determinarea americancei, care si-a dorit sa incheie povestea in Cupa Mondiala.

In clipa in care ea a luat startul, Maria Riesch era deja a 3-a si a treaia victorie consecutiva era asigurata pentru Vonn. Ea a schiat insa pentru faima si a obtinut a 11-a victorie a sezonului, stabilind si un record pentru schiul alpin din Statele Unite, 33 de victorii in cariera.

Doar celebra austriaca Annemarie Moser-Proell si Anja Paerson mai reusisera 11 victorii intr-un sezon, dar Vonn (foto Reuters) a spus ca are de gand sa stabileasca noi recorduri in anii ce urmeaza, in pericol fiind chiar si cele 14 succese reusite in 1989 de Vreni Schneider.

"Daca nu aveam atatea abandonuri cred ca as fi obtinut mai multe puncte, mai multe prezente intre primele. E ceva grozav sa castiga inca o data Cupa Mondiala si-mi doresc sa mai fiu in aceasta postura. O sa fie mai greu, pentru ca multe schioare talentate au performante ce vizeaza primele locuri", a spus Vonn.

Elisabeth Goergl a fost a doua cu o intarziere de 16 sutimi, iar Nadia Styger a bifat al 6-lea podium al carierei prin prezenta pe locul 3.

Rezultate:

1. Lindsey Vonn (SUA) 1:19.30
2. Elisabeth Goergl (AUT) 1:19.46
3. Nadia Styger (ELV) 1:19.87

Clasament:

1. Lindsey Vonn (SUA) 1671 puncte
2. Maria Riesch (GER) 1456 puncte
3. Anja Paerson (SUE) 1047 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu