sâmbătă, 20 martie 2010

Sariturile au devenit banale pentru Ammann, care a castigat aurul la zbor cu schiurile

Romanul scris de Simon Ammann in acest sezon s-a incheiat cu un final glorios pentru elvetian.

Dupa ce si-a asigurat castigarea Globului de cristal in premiera pentru un saritor cu schiurile din tara cantoanelor, Ammann a facut apel din nou la forma incredibila si a castigat aurul la Campionatul Mondial de zbor cu schiurile.

World Cup leader Simon Amman of Switzerland soars through the air as he makes a trial jump off the Kulm hill, a day ahead of a ski jumping World Cup competition in Bad Mitterndorf January 8, 2010.

Pe trambulina imensa de la Planica, locul traditional de final de sezon pentru saritorii cu schiurile, Ammann (foto Reuters) a fost la fiecare dintre cele 4 manse in zona medaliilor.

Dupa ce in prima mansa a fost devansat cu un avans mic de Adam Malysz, Ammann a preluat dupa a doua evolutie, prima pozitie si nu a mai cedat-o pana la final.

Daca pentru el finalul a fost fericit, Malysz a cunoscut o coborare treptata. Polonezul, devenit un secondant traditional al lui Ammann in actualul final de sezon, a ratat medaliile la ultimul zbor si bronzul a fost luat de Anders Jacobsen.

Medalia de argint i-a revenit lui Gregor Schlierenzauer, care dupa un debut mai ezitant a avut zboruri considerabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu