joi, 22 martie 2012

Lindsey Vonn s-a luptat cu istoria

In urma cu un an, sezonul se termina cu victoria Mariei Riesch, insa contributia oficialilor, care au decis sa amane ultima coborare a sezonului, a lasat loc de interpretari si acuze.

In 2011/2012, Lindsey Vonn a dorit sa elimine orice influenta si a dominat de la debut pana la final Cupa Mondiala. Rezultatul, mai mult decat logic, victoria finala si marele Glob de cristal pentru a patra oara in cariera.

Americanca a ajuns astfel a doua sportiva all-time in privinta victoriilor din Cupa Mondiala, fiind depasita numai de legendara austriaca Anemarie Proell (6). In plus, ea a mai castigat si Globurile de cristal la coborare, super-urias si combinata si a stabilit un record in privinta numarului total de puncte, 1980.

Locul secund a fost ocupat de slovena Tina Maze (1402 puncte), care desi nu a dominat nicio ierarhie, a reusit prin evolutii constante sa obtina cea mai buna clasare din cariera.

Maria Riesch a fost a 3-a cu 1227 de puncte, in timp ce austriecele Viktoria Rebensburg si Mariles Schield si-au adjudecat Goburile de cristal la slalom urias, respectiv slalom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu