duminică, 4 decembrie 2011

Kofler si-a completat hat-trick-ul la Lillehammer

Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile s-a mutatin Norvegia, unde au avut loc doua etape la masculin si in premiera, o intrecere pentru ierarhia feminina.

Sambata 3 Decembrie

Pe trambulina de 90 de metri, forma lui Andreas Kofler i-a adus austriacului 105.0 metri in prima mansa, stabilind astfel un nou record. Austriacul a fost mult peste rivalii sai principali, Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern si Simon Ammann, aflat la primul concurs din sezon.

A doua saritura a lui Kofler nu a depasit 100 de metri, dar a fost suficienta pentru a-i asigura victoria. Cea mai buna performanta din a doua repriza de sarituri, i-a apartinut tanarului german Richard Freitag, 103.5 metri. Astfel, acesta a inregistrat primul podium din cariera.

Locul 3 i-a revenit polonezului Kamil Stoch, in timp ce castigatorul Globului de Cristal din editia precedenta, Thomas Morgenstern a terminat pe pozitia a 12-a.

Duminica 4 Decembrie

Desi nu a mai fost omul cu cea mai lunga saritura, Andreas Kofler si-a asigurat a treia victorie a sezonului, din tot atatea posibile. Constanta a facut ca austriacul cu doua performante de 125.5 si 129.0 metri sa isi adjudece cele 100 de puncte, in defavoarea unor concurenti care au ajuns chiar si la 140.5 metri, precum Anders Bardal, sau 139.5 metri, cu care Andrea Morassi a terminat prima mansa pe locul 1.

Locul secund i-a revenit lui Severin Freund, in timp ce norvegianul Anders Bardal a ocupat pentru prima oara o treapta a podium-ului din 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu