sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Edelmann, in plina actiune la Kuusamo

Fara posibilitatea de a se baza pe o ordine stabilita la sarituri cu schiurile, prima etapa a sezonului din Cupa Mondiala de combinata nordica a inceput pe 25 Noiembrie.

  • Vineri 25 Noiembrie

Startul s-a dat tinandu-se cont de rezultatele din antrenamente, Tino Edelmann depasind obstacolul meteorologic, plecand primul.

Germanul a mers solitar mai bine de jumatate din traseu, dar nu a mai putut sa-si mentina prima pozitie spre finalul celor 10 kilometri de fond. Presiunea a venit surprinzator din partea unor sportivi relativ noi pentru Cupa Mondiala, astfel incat invingator a fost norvegianul de 24 de ani, Magnus Krog, aflat la al 6-lea start.
Akito Watabe a terminat al 2-lea, cel mai bun rezultat din cariera, in timp ce Edelmann a reusit sa nu piarda podiumul, venind cu 7 secunde mai repede decat Mario Stecher.

  • Sambata 26 Noiembrie - etapa a 2-a

In urma experientei din ziua precedenta, Edelmann si-a gestionat mai bine energia si a izbandit sa se impuna in a doua intrecere de la Kuusamo. A fost a doua victorie din cariera pentru german, dupa cea realizata in 2009 la Lillehammer.

Podiumul a fost completat de Janne Ryynaenen si de Akito Watabe, castigatorul Cupei Mondiale din editia precedenta, Jason Lamy Chappuis, sosind al 9-lea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu