vineri, 27 noiembrie 2009

Austria a castigat intrecerea pe echipe de la Kuusamo

Finalul lunii noiembrie este similar in calendarul Federatiei Internationale de Schi, cu startul Cupei Mondiale la Sarituri cu Schiurile.

In locul deja traditional, Kuusamo, pe o ninsoare care s-a intetit o data cu inaintarea in competitie, saritorii cu schiurile au furnizat spectacolul tipic.

A fost o intrecere pe echipe, la care au participat 14 natiuni. Dupa prima mansa, in competitie au mai ramas doar primele 8 echipe, eliminate fiind Slovenia, Cehia, Italia, Franta, Statele Unite si Ucraina.

Cea mai lunga saritura din prima mansa i-a apartinut lui Gregor Schlierenzauer, castigatorul Cupei Mondiale din editia precedenta. Austriacul a atins 142.5 metri si a contribuit din plin la plasarea echipei sale pe locul 1 la finalul primelor 4 schimburi.

Una dintre cele mai bune sarituri din prima mansa i-a apartinut finlandezului Janne Ahonen, 134 metri, acesta revenind in activitate, dupa un an de absenta. Cel supranumit 'finlandezul zburator' a realizat in mansa secunda 140 metri, saritura cea mai buna pentru echipa Finlandei, care s-a clasat in final pe locul 3.

144,5 metri a fost cea mai lunga performanta a concursului, reusita de Simonn Ammann, dar Elvetia a terminat pe locul 6.

Intrecerea a fost castigata de Austria (foto Reuters), lidera in clasamentul echipelor si in sezonul precedent. Cu toate ca inainte de ultimul schimb, austriecii cazusera pe locul 2, Thomas Morgenstern a ajuns la 139 metri asigurand un total de 1113.6 puncte, cu 14 puncte mai mult decat Germania, care a incheiat pe locul 2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu