duminică, 4 decembrie 2011

Edelmann a ramas lider si dupa etapele de la Lillehammer

Lillehammer. Locul de desfasurare a doua etape din Cupa Mondiala de combinata nordica, aflata dupa debutul de la Kuusamo sub semnul surprizelor.

Sambata 3 decembrie

Dar ceea ce s-a petrecut in Finlanda a fost aproape nimic in comparatie cu disputele de la Lillehammer.

Veteranul norvegian Haavard Klemetsen a obtinut primul succes din cariera la mai bine de 8 ani trecuti de la primul sau start in Cupa Mondiala. L-au despartit doua sutimi fata de italianul Alessandro Pittin. Podiumul a fost completat de Tino Edelmann, care a ramas lider in ierarhia generala.

Duminica 4 decembrie


Pentru prima oara, sportivii au avut de a face cu o noua proba, 10 kilometri cu penalizare. Spre deosebire de deja traditionala 10 kilometri Gundersen, cursa cu penalizare a adus un dinamsim in plus, intrucat sportivii care care nu s-au incadrat in baremul de lungime al sariturii au trebuit sa execute tururi de penalizare.

Germanul Eric Frenzel a fost scutit de acestea multumita evolutiei de la trambulina si a castigat cu aproape doua secunde avans fata de Jason Lammy Chappuis.

Francezul a trecut prin doua tururi de penalizare, dar s-a dovedit mai agil decat Bjoern Kircheisen si Magnus Moan, care au venit pe 3, respectiv 4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu